Pokličite nas : 051/317-303

Obiščite nas : Ulica Otona Zupančiča 7a, 5280 Idrija

Striženje ali trimanje

Danes se vse več lastnikov psov odloča za striženje svojega ljubljenčka s strojčkom. Razlog je povsem utemeljen, saj je na kratko postrižen kuža nezahteven za urejanje doma, ravno tako pa je obisk frizerja potreben bolj poredko. Moramo se zavedati, da vsi psi niso primerni za striženje s strojčkom. Nekaterim lahko tovrstno striženje celo škoduje. Kljub temu se pri odločitvi dogovorimo in upoštevamo želje, a potrebno se je zavedati, da bom, kot pasja frizerka naredila vse, da bo psu kar se da udobno in ne bom ogrožala njegovega zdravja in počutja. Kadar se pes striže s strojčkom prvič, mu najprej predstavim zvok strojčka. Predstavim mu tudi vibracije, ki jih strojček oddaja in ko vidim, da je kuža sproščen, pričnem z delom. Maksimalna dolžina striženja s strojčkom je 16 mm.
Škarje skoraj vedno uporabljamo pri krajšanju dlake na tačkah, gobčku in repu, torej tudi pri psih, ki jih brijemo. Pse, ki strižemo s škarjami, jim strižemo naravno linijo telesa.

Trimanje pomeni odstranjevanje dlake z nožkom za trimanje ali s prsti. Najprimernejša dlaka za trimanje je dlaka kožuha v treh različnih dolžinah, kjer vedno odstranjujemo le najdaljšo. Trimanje je za psa povsem neboleča nega, mora pa biti opravljeno na vsake 2 do 3 mesece, da je dlaka v pravi kondiciji.

“Kjer je volja-tam je pot. Kjer so vozli in poddlaka-tam je Pasji spa Alia.”

© Pasji Spa ALIA 2024 - Vse pravice pridržane |  Izdelava spletne strani; Spletna Kreativa